Menu
DANIA OBIADOWE
ZUPY – POTRAWY MIĘSNE – RYBY – WEGE
Potrawa jednodaniowa z mięsem wieprzowym, ziemniakami, papryką, kluseczkami, podawana w kociołku
placki po węgiersku, zwane też po zbójnicku – placki ziemniaczane, posypane oscypkiem, ze śmietaną, z gulaszem, sosem
z ziemniakami gotowanymi
kiełbasa, karczek, filet z kurczaka, frytki, sałatka
Specjalności
pierogi z czarnymi borówkami , polane śmietaną i masłem / zachęcamy do jedzenia pierogów łyżką /
pierogi z serem owczym / bryndza /, twarogiem, ziemniakami, polane masłem i posypane oscypkiem
Pierogi z rydzami i z prawdziwkami
pierogi z mięsem jagnięcym i wołowym – potrawa dla smakoszy jagnięciny
grillowane mięso jagnięce z udźca bejcowane w zaprawie cytrynowo – oliwkowej podawane na patelni z pieczywem i sałatą . proszę uważać na gorącą patelnię.
grillowane mięso jagnięce z udźca bejcowane w zaprawie cytrynowo – oliwkowej z boczkiem i cebulą podawane z pieczywem i sałatą. można zamówić bez boczku
mięso jagnięce z udźca bejcowane w zaprawie cytrynowo – oliwkowej usmażone z warzywami na oliwie podawane na patelni z pieczywem . proszę uważać na gorącą patelnię.
dziczyzna – sarnina w sosie, podawana z frytkami talarkami i brusznicami / czerwone jagody /
polędwica wieprzowa smażona w górskich ziołach na patelni, podawana frytkami talarkami i z brusznicami / czerwone jagody / proszę uważać na gorącą patelnię.
DODATKI DO DAŃ OBIADOWYCH
Niektóre surówki podawane są sezonowo.
Pizza z drewnianego pieca
Desery
w zestawie z daniami obiadowymi
w zestawie z kawą lub herbatą
do szarlotki
ALKOHOLE
ŻYWIEC BIAŁY, BEZALKOHOLOWY, HEINEKEN, PILSNER, ŽATECKY, KOZEL
wino grzane, polane spirytusem i podpalone
ALKOHOLE
Ceny napojów podawanych w zestawie z daniem obiadowym
ŻYWIEC BIAŁY, BEZALKOHOLOWY, HEINEKEN, PILSNER, ŽATECKY, KOZEL